Bianchi veiligheidswaarschuwing full carbon voorvorken

Published : 24/12/2016 21:06
Categories : Techniek

Bianchi heeft een dringende veiligheidswaarschuwing uitgegeven welke van toepassing is op de carbon stuurbuis van een full carbon voorvork. Het is bij Bianchi onder de aandacht gekomen dat indien de voorbouw niet volgens de montagerichtlijnen is geinstalleerd,  kan resulteren in catastrofale schade en ernstig letsel.

Bianchi heeft onlangs geleerd geleerd dat bij sommige fietsen met carbon stuurbuis te hoge spacers boven de stuurpen zijn gemonteerd (meer dan 5 mm). 


Als uw stuurpen volgens de juiste methode gemonteerd werd, is er geen reden om bezorgd te zijn. Dan kan de vorkbuis niet defect raken. Je kunt met gerust hart gebruik blijven maken van uw fiets.

Ongeacht uw stuurpen assemblage methode, nemen we deze kans u te vragen  de montage te controleren volgens bijgevoegde instructie.

Als je stuurpen met meer dan 5 mm afstandhouders (spacers) in totaal boven de stuurpen is gemonteerd voer dan volgende controle uit of, als je zelf niet beschikt over de kennis of vaardigheden om uw fiets te controleren, breng deze dan voor controle naar uw Bianchi dealer. 


* Verwijder compressie-inrichting, spacers en stuurpen en demonteer de vork van het frame.
* Controleer of de carbon vorkbuis slijtagekenmerken heeft,  horizontale insnedes, ingedrukte carbon materiaal op de plaats waar de stuurpen bevestigd is geweest ( zie voorbeelden onder aan deze post )

Als er geen schade is kun je de vork weer monteren en de fiets met gerust hart verder gebruiken.
Als je schade vaststelt, gelieve ons te contacteren op het nummer of e-mail onder Bianchi of neem contact op met uw dealer voor een vervangende vork.

telefoon: Benelux Toll Free 0080023042013
mail:  forksafetyissue@bianchi.com

Alle Bianchi producten zijn ontworpen om veilig te functioneren als deze worden gebruikt volgens de installatiehandleiding. We verzekeren jullie allemaal dat Bianchi frames en vorken grondig worden getest en voldoen aan de vereiste internationale veiligheidsnormen. Veiligheid en betrouwbaarheid is gelijk aan de prestaties die we ontwerpen in elk Bianchi fiets.

Wij danken u onmiddellijke aandacht te geven aan deze belangrijke en dringende veiligheidswaarschuwing en we waarderen uw beslissing om een ​​Bianchi fiets aan te schaffen.

Bianchi Customer Service,

Hieronder voorbeelden van schade van het carbon van de vorkbuis:Bianchi carbon vorkbuis schade ingepedrukt carbon 1

Bianchi Sempre beschadiging carbon vorkbuis

Bianchi schade carbon vorkbuis Intenso

bianchi schade full carbon vorkbuis

Bianchi beschadigde carbon vorkbuis

Bianchi onbeschadigde full carbon vorkbuis

Share this content

Add a comment

 (with http://)