KMC X11L soepel lopende ketting, goede combinatie laag gewicht en duurzaamheid

Published : 14/12/2016 10:37
Categories : Techniek

De KMC X11L ketting is zowel lichtgewicht en slijtvast, de goud titanium nitride coating voegt duurzaamheid toe.

Deze ketting is zowel Shimano als SRAM en 11 speed compatibel met Campagnolo. De 114 schakels van deze ketting wogen 245gr. Dat is vrij licht en bijna precies hetzelfde gewicht als de Campagnolo Super Record ketting, maar niet zo licht als de de SL-versie van deze ketting 228gr. De KMC X11 SL versie heeft sleuven in zowel de buitenste en binnenste platen en holle pennen om gewicht te verminderen. Bij de KMC X11L zijn de buitenplaten gewoon gesloten en kennen de binnenplaten sleuven, en de pennen zijn hier massief . Hoewel de ketting daardoor niet zo licht is, wel gemakkelijker schoon te houden.

Montage van deze ketting is eenvoudig dankzij het KMC's Missing Link systeem. Je hebt alleen een kettingpons nodig als je niet alle schakels nodig hebt. Dan duw je het de vingers de ontbrekende schakel op zijn plaats. Als sluitschakel gesloten is heb je een speciate tang nodig om de sluitschakel los te nemen.


In gebruik is deze ketting soepel en loopt net zoals het hoort. Op dit vlak is er niet veel meer van te zeggen. Je merkt het verschil pas echt als je met de ketting rijdt. Deze ketting scoort op het gebied van duurzaamheid. Drie maanden - 900km - gebruik op de racefiets is er nauwelijks meetbare verlenging van de ketting en de titaannitride coating ziet er nog steeds goed uit. Er is wat slijtage, zoals je zou verwachten, maar ik zou zeggen dat de titaannitride coating zijn werk goed.

Samenvatting:
Soepel lopende ketting met een goede combinatie van een laag gewicht en duurzaamheid

Share this content

Add a comment

 (with http://)