• Aanbieding!

Vittoria Rubino Draadband 700x25 zwart - 25-622 - 60TPI

€ 18,95
€ 9,95 € 9,00 korting

Vittoria Rubino Draadband 700x25 zwart - 25-622 - 60TPI

Aantal
Niet op voorraad

  • Niet goed, geld terug. U heeft 14 dagen om uw bestelling te retourneren Niet goed, geld terug. U heeft 14 dagen om uw bestelling te retourneren
  • Lage verzendkosten. Veel aanbieders versturen gratis en berekenen de verzendkosten in de productprijs. Bij ons heb je een scherpe productprijs en betaal je een vaste bijdrage in de verzendkosten. Onder aan de streep voordeliger Lage verzendkosten. Veel aanbieders versturen gratis en berekenen de verzendkosten in de productprijs. Bij ons heb je een scherpe productprijs en betaal je een vaste bijdrage in de verzendkosten. Onder aan de streep voordeliger
  • Kwaliteitsgarantie. Op al onze producten is een kwaliteitsgarantie van 2 jaar tot levenslang . Kwaliteitsgarantie. Op al onze producten is een kwaliteitsgarantie van 2 jaar tot levenslang .

Vittoria Rubino Draadband 700x25 zwart - 25-622 - 60TPIDe Vittoria Rubino 25mm raceband is een ideale draadband voor alle dag. Het nylon karkas heeft is versterkt met een ingeweven kevlar draadjes en geeft hierdoor extra bescherming tegen lekrijden door glas of scherpe steentjes. Kevlar is het materiaal dat ook gebruikt wordt in kogelvrije vesten. Het een vezel die niet gemakkelijk kapot gaat. Het karkas van de 25mm Rubino is gemaakt uit 60 TPI. TPI betekent draadjes (nylon) per inch. Stuggere racebanden worden gemaakt van dikkere nylon draadjes, soepele banden van dunnere draadjes. Hoe dunner de draadjes, hoe meer draadjes er passen in een inch. Dus een raceband met 25 TPI is veel stugger dan een band met 320TPI.  Soepele racebanden hebben een betere wegligging en lagere rolweerstand dan een stugge band. De Vittoria Rubino 25mm draadband zit met zijn dichtheid van 60 TPI boven de Vittoria Zaffiro raceband en onder de Vittoria Diamante vouwband.

Naast dat de soepelheid van het band karkas een factor is bij wegligging, is ook de rubber samenstelling een belangrijke factor. Exacte gegevens over de invloed van beide factoren op b.v. wegligging en slijtvastheid hebben we niet. We zien wel dat bij wedstrijd racebanden altijd een soepel karkas wordt gebruikt en ook dat de levensduur van de band duidelijk minder is dan die van de stuggere banden. Hoe beter de grip, hoe moeilijker is blijkbaar is om de band een lange levensduur te geven, en anders om is ook waar. Bij het rijden op een droge weg kunnen de resultaten van een band goed zijn, maar op een natte weg kun je met een heel slijtvaste band onderuit gaan. Ook de banddruk is een bepalende factor. Wanneer je je fiets met twee identieke banden met een flinke snelheid op een natte weg rijdend een bocht in stuurt, zal  je met de lagere banddruk keurig door de bocht heen komen, en met een hogere banddruk naar de buitenkant van de bocht gaan.  Grip is dus het resultaat van rubbersamenstelling, karkas en banddruk. Vittoria heeft voor haar Rubino een rubbermix samengesteld die een voldoende score haalt voor slijtvastheid, rolweerstand, weggedrag op droge en natte weg.  Zelf rijden we op Vittoria Rubino 25mm vouwbanden met een banddruk van 5,5 bar ( gewicht van rijder + fiets ongeveer 70kg ) en zijn tevreden over de bandprestaties onder zowel natte als droge omstandigheden.Belangrijkste kenmerken van de Vittoria Rubino draadband op een rijtje:


    De perfecte band voor alle weers- en rijomstandigheden
    Duurzame band met een goede rijprestatie
    Veilig en comfortabel.
    Vittoria Rubino draadband geeft keuze uit verschillende kleuren en maten
    Maten: 700x23c, 25c, 28c en 650x23c
    Gewicht: 205 - 245 g
    Maximale bandenspanning (bar): 7-9
    Maximale bandenspanning (psi): 100-130
    
Heeft u binnenbanden nodig?  Vittoria heeft ook Ultralite binnenbanden in haar assortiment. Deze lichte binnenbanden zijn in twee ventiel lengtes verkrijgbaar; 42 mm ( voor velgen met een hoogte tot ongeveer 25mm) en een ventiel van 51 mm (voor velg hoogte tot ongeveer 38mm).


Merk    Vittoria
Modelnaam    Rubino
Afmeting    25 - 622
Kleur    Zwart
Uitvoering    Draad
Wielmaat    28 Inch
Band breedte / hoogte    25mm

Vittoria
641740160700-VIT-10-0076