Onze webwinkel maakt gebruik van functionele cookies en analytisch cookies. Er worden geen gebruikers gegevens verzameld, vergaarde informatie is anoniem

cancel
 • In prijs verlaagd
Shimano Cassette 11sp Ultergra CS-R8000
 • Shimano Cassette 11sp Ultergra CS-R8000
 • Shimano Cassette 11sp Ultergra CS-R8000
 • Shimano Cassette 11sp Ultergra CS-R8000

Shimano Cassette 11sp Ultegra CS-R8000

€ 92,99
€ 66,99 € 26,00 korting
Inclusief belasting Verzendkosten exclusief Levertijd: 1 werkdag (NL)*

Belangrijkste voordelen Shimano Cassette 11sp Ultegra CS-R8000, origineel Shimano product. Over deze vernieuwde R8000 Ultegra cassette zegt Shimano: meer afgestemd op natuurlijk trapritme,  perfect schakelen door hyper glide tandprofiel, roestvast door vernikkeling, lichter en stijver doordat de grootste kransjes op aluminium spider zijn gemonteerd.

Kies Vertanding
Aantal
Vandaag besteld, morgen in huis *

 • ✓ Voor 17 uur besteld, morgen in huis (NL)* ✓ Gratis afhalen in Halsteren ✓ Gratis ruilen in Halsteren ✓ Voor 17 uur besteld, morgen in huis (NL)* ✓ Gratis afhalen in Halsteren ✓ Gratis ruilen in Halsteren
 • ✓ Bezorging €4,99 (NL), gratis thuis bezorgen bij een bestelling vanaf €100 (NL) ✓ Bezorging €4,99 (NL), gratis thuis bezorgen bij een bestelling vanaf €100 (NL)
 • ✓ Niet goed, binnen 3 dagen uw geld terug. U heeft 30 dagen om uw bestelling te retourneren. ✓ Niet goed, binnen 3 dagen uw geld terug. U heeft 30 dagen om uw bestelling te retourneren.

Shimano Cassette 11sp Ultergra CS-R8000

HG Cassette (11-speed)

 • Model Nummer : CS-R8000
 • Series : ULTEGRA
 • Gewicht : 232 g (11-25T), 251 g (11-28T), 269 g (11-30T), 243 g (12-25T), 300 g (14-28T), 292 g (11-32T)
 • Vertanding : 11-25T, 11-28T, 11-30T, 11-32T, 12-25T, 14-28T

Shimano
4524667623427

Datasheet

speed
11 speed
Materiaal
vernikkeld
Toepassing
race
body type
Shimano / SRAM

Specifieke referenties

ean13
4524667623427

Verzending binnen Nederland

Dit item wordt u toegestuurd voor via PostNL of GLS. U ontvangt een tracking code zodra wij de bestelling versturen. Dit item kan na bestelling ook worden afgehaald in onze shop.

Internationale verzending.

Dit item wordt u toegestuurd via Post.NL of GLS tegen berekend tarief, afhankelijk van het gewenste land van bestemming. Vul de adresgegevens in om het tarief te zien. U ontvangt een tracking code zodra wij de bestelling versturen. 
This item ships internationally for a calculated rate, please add the destination address to see the shipping rate for the desired country. You will recieve tracking number after shipment. 

Wij hebben een 30 dagen retour policy op alle nieuwe items die we verkopen en doen alles om retourneren zo eenvoudig als mogelijk te maken. Wij willen dat u tevreden bent, zo simpel is het.

Indien je niet tevreden bent over je aankoop, stuur het terug voor volledige terugbetaling. Gemakkelijk en eenvoudig. Het enige wat je vragen het item te retourneren in de originele verpakking en in de staat waarin je het hebt ontvangen. Je kunt het eenvoudig terug sturen naar ons adres. 

Indien je van mening bent dat wij een fout hebben gemaakt of indien het item is beschadigd in transport, neem dan a.u.b. contact met ons op en we zetten het onmiddellijk recht. Als wij een fout hebben gemaakt sturen we je een gefrankeerde retourlabel om het item kosteloos aan ons te retourneren. We ruilen of crediteren het item direct.

Derks wielersport is niet de producent van dit product. Alle informatie, tekst, grafische afbeeldingen en links op onze website zijn gebaseerd op technische gegevens waarvan wij geloven dat deze betrouwbaar zijn. De informatie welke door ons wordt geleverd is uitsluitend bedoeld als richtlijn voor het gebruik.  Wij gaan er van uit dat u over de  technische vaardigheden beschikt om de gegevens naar eigen goeddunken en risico's te interpreteren.

Derks wielersport biedt geen garantie voor de nauwkeurigheid of volledigheid van de informatie, tekst, afbeeldingen, koppelingen of andere gegevens op onze website.

Aangezien de gebruiksvoorwaarden die resulteren uit gegevens op onze website buiten het beheer van Derks wielersport vallen, kunnen wij geenszins aansprakelijk worden gesteld voor resultaten, schade, speciaal of consequent, direct of indirect, die voortvloeien uit de toepassing van gegevens op deze website.

Wat is de beste cassetteverhouding? Een cassette voor  hogere cadans of meer afgelegde meters per omwenteling?

Shimano biedt voor haar 11 speed Ultegra 8000 serie cassettes verschillende tandkranscombinaties.

Welke cassette is nu voor jou de beste keuze? Bij de cassettekeuze zijn er twee factoren van belang:

het verzet (afgelegde weg in meters per pedaalomwenteling)

de trapfrequentie of cadans (het aantal omwentelingen per minuut)

Je snelheid wordt bepaald door de vermenigvuldiging van verzet en cadans. Dit betekent dat je naar keuze het verzet of de cadans kunt vergroten om een bepaalde snelheid te bereiken. In de praktijk heeft de ene fietser meer de neiging het verzet te vergroten of te verkleinen, terwijl andere fietsers makkelijker hun cadans vergroten. Denk hierbij maar eens terug aan Tour du France 2016 en 2017, waar professional Cris Froome met ongelooflijke hoge cadans een berg op te kunnen fietsen. Hoog beentempo kunnen fietsen vraagt veel training. Bij veel renners zit er meer rek in het vergroten van het verzet (een zwaardere versnelling) dan in het verhogen van de cadans. Er zijn ook grote verschillen tussen renners onderling. Maar wat is nu het beste? En wat is efficiënter, bij welke verzet rijdt je het zuinigst?

Wat is nu de beste Shimano Ultegra 11 speed cassette verhouding?

Shimano biedt de Ultegra cassette uit de 6800 11 speed serie aan met andere samenstelling dan de Ultegra cassette uit de 8000 11 speed serie.

Om een hoge snelheid te bereiken heb je in theorie de keuze tussen het vergroten van je verzet (zwaardere versnelling) en het verhogen van je cadans. Het blijkt dat het verhogen van je cadans energiezuiniger is dan het vergroten van je verzet. Dit sluit aan bij de ervaring van veel trainers en renners dat veel aandacht besteed moet worden aan het verhogen van de cadans. Het verhogen van je cadans kun je ook makkelijker trainen.

In de praktijk zullen veel wielrenners zowel hun paslengte als hun cadans willen verhogen om zo snel mogelijk te fietsen. Een groter verzet heeft zonneklaar grote voordelen, want het valt niet mee om je natuurlijke cadans in de praktijk met meer dan 30% te verhogen. Iemand met een natuurlijke cadans van 80 omwentelingen per minuut zal in de training en wedstrijd met 110 rpm moeite hebben. Het verzet kun je daarentegen wel met 50% of meer vergroten. Iemand met een natuurlijke verzet 50 x 19 , 5,5m/omwenteling (in de training) kan in de wedstrijd wel 50x14, 7,49m/omwenteling halen(als die wedstrijd niet te lang is). Dat is bijna 50% verschil.

De conclusie is dus dat ook het vergroten van je beentempo als vergroten van je verzet een zeer belangrijk doel van je training zou moeten zijn. Het probleem is echter dat het in de praktijk niet meevalt om een groter verzet ook gedurende langere tijd vol te houden. Dit vergt kracht en uithoudingsvermogen. Bij de meeste wielrenners daalt het verzet aanzienlijk naarmate de afstand toeneemt. Het is niet echt duidelijk wat de beste trainingsstrategie is om je verzet te vergroten. Diverse middelen worden hiervoor genoemd: krachttraining, heuveltraining, intervaltraining en het rijden van baanwedstrijden over kortere afstanden. Waarschijnlijk zijn alle trainingsvormen van belang en dienen ze gedurende langere tijd gestructureerd volgehouden te worden om effect te sorteren.

Als je louter recreatief fietst dan lijkt de theorie van verzettraining misschien niet zo boeiend. Als je echter weet welk beentempo je het beste ligt kun je daar de cassettekeuze op afstemmen. Immers, rij je liever een licht verzet met hoog beentempo dan kies je beter een cassette uit de Shimano Ultegra R8000 serie, een 14/28 cassette. Simpel omdat deze cassetteverhouding niet beschikbaar is in de Shimano Ultegra 6800 cassette serie. Je kunt meerdere cassette verhoudingen kiezen voor verschillende omstandigheden. Cassettes die eindigen op 23 tanden en 25 tanden zijn meer geschikt voor vlakke en licht glooiende wegen. Cassette die eindigen op 28 tanden, 30 en 32 tanden zijn er voor de heuvels en echte bergritten. Bij de keuze houdt je natuurlijk rekening met je persoonlijk natuurlijk beentempo en de wetenschap dat je een hoger beentempo langer kunt volhouden dan een groot verzet te 'stoempen' en met welk crankstel je rijdt, compact, semi-compact of dubbel. 

keuze tags:
shimano ultegra 11 speed cassette 11-32
shimano cassette 11 speed 14-28
shimano ultegra 11 speed cassette 11-28
shimano 105 11 speed cassette 11-32
shimano ultegra 11 speed cassette 11-34
shimano ultegra cassette 11 speed 11-30
shimano ultegra 6800 cassette 11-32 review
shimano 11 speed cassette 12-30

Bijkomende factor: de prijs van de Shimano CS-8000 Ultegra cassette hoger.

Gebaseerd op 1 beoordeling - 0 1 2 3 4 5,00/5
Filter:
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)
Sorteer op:

0 1 2 3 4
(5/5

Scherpe prijs en snel geleverd

Totale waardering: 0 1 2 3 4

Bestelde naast Ultegra 11 speed cassette, ook een nieuwe ketting, ultegra derailleurwieltjes en tandwiel. Bij elkaar geteld stuk goedkoper dan elders en snel geleverd.