Persoonsgevens aanpassen, verwijderen. 

De General Data Protection Regulation (GDPR) wet (EU), Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

AVG / GDPR biedt je een aantal extra rechten als het gaat om gegevens die je op onze website achterlaat.

Wij zijn verplicht om je op een duidelijke en toegankelijke manier toegang tot je gegevens te bieden. We doen dit onder je account. Zie screenshot hieronder.

overzicht account paginaAls klant heb je vervolgens het recht om te eisen dat wij jouw gegevens verwijderen wanneer je daarom vraagt. Daarbij kun je informatie opvragen over hoe en waarom je gegevens worden verwerkt. Ook kun je een kopie van je gegevens bij ons aanvragen in een machinaal leesbaar formaat, zodat je het naar een ander bedrijf kunt overhevelen.

Verzoeken tot rectificatie & verwijdering

Je hebt het recht om zelf alle persoonlijke informatie op de pagina ‘Mijn account’ te wijzigen. In geval van vragen over de rectificatie en/of verwijdering van uw persoonsgegevens, kunt u altijd contact met ons opnemen via onze contactpagina. We zullen je verzoek bespreken en je zo snel mogelijk antwoorden. verzoek overdragen gegevens

Ook al zou je verzoeken om al je persoonlijke gegevens in ons systeem te verwijderen kunnen we in een aantal gevallen niet aan je verzoek voldoen. In verschillende wetten zijn concrete bewaartermijnen opgenomen waar wij ons aan dienen te houden bij het verwerken van bepaalde persoonsgegevens. Dit worden wettelijke bewaarplichten genoemd en beschrijven een minimumbewaartermijn. Gegevens die voortvloeien uit een fiscale bewaarplicht, zoals facturen, dienen bijvoorbeeld zeven jaar te worden bewaard. Iedere ondernemer is namelijk wettelijk verplicht zijn administratie voor deze termijn te bewaren. Om je de wettelijke garantie te kunnen bieden op hetgeen je bij ons in de webshop koopt, moeten ook gegevens worden bewaard. Denk hierbij bijvoorbeeld aan je naw-gegevens van een klant, die zijn gekoppeld aan de aankoopdatum.