• -€ 180,00

FSA Road Powerbox vermogensmeter aluminium crankset

€ 699,00
€ 519,00 € 180,00 korting
Inclusief belasting Verzendkosten exclusief Verzending binnen 2-3 werkdagen

FSA's ROAD PowerBox aluminium crankset maakt gebruik van een P2M convertible spider-ontwerp waardoor meerdere kettingbladopties beschikbaar komen. De aluminium cranks van FSA en de BB386EVO-trapas die samen zijn gekoppeld, produceren een zeer lichtgewicht, uiterst veelzijdige crankset voor vermogensmeter die verkrijgbaar is met een dubbele kettingbladconfiguratie. De trapas BB386 is in alle moderne frames toepasbaar. Door middel van software download zijn extra interessante vermogensmeter features aan te schaffen zoals rechts / links balans, "Pedal Smoothness" en koppel.

Crankstel
Aantal
Levering 3-5 werkdagen

FSA Powerbox road vermogensmeter aluminium

De FSA PowerBox vermogensmeter is een uitstekende keuze voor nauwkeurige krachttraining. Lees deze instructies en volg ze voor correct gebruik. Aangezien specifieke hulpmiddelen en ervaring noodzakelijk zijn voor een correcte installatie, raadt FSA aan het product te laten installeren door een gekwalificeerde fietstechnicus.

FSA powerbox vermogensmeter montage

Crankset FSA Powerbox vermogensmeter installatie


1. Installeer de trapas en eventueel benodigde BB386EVO-adapters volgens de instructies van de fabrikant.
2. Vet de spil licht in en plaats de crank van de omvormer ③ door de BB-huls ①.
3. Installeer de golfveerring ⑤ over de spil aan de linkerkant van BB Shell.
4. Plaats de linker crankarm ② op de spil. De zelfuitpakkende krukboutconstructie ④ is vooraf geïnstalleerd. Draai de zelfextraherende krukbout in de spil met behulp van een inbussleutel van 10 mm. Draai de krukbout aan tot 380-410 kgf.cm / 38-41 Nm / 337-363 in.lbs. Opmerking: gebruik altijd een gekalibreerde momentsleutel om de crank vast te zetten. Strippen of breken als gevolg van installatie zonder momentsleutel valt NIET onder de fabrieksgarantie.
De golfveerring ⑤ niet volledig platdrukken. De juiste afstand tussen de niet-aangedreven arm en de trapas is 1,5 - 2,0 mm. Als de speling niet tussen 1,5 en 2,0 mm ligt nadat u het juiste aanhaalmoment hebt toegepast, mag u de krukbout NIET verder aandraaien. Controleer de installatieprocedure en de volgorde van de geassembleerde onderdelen opnieuw. Zorg ervoor dat het juiste koppel wordt gebruikt.
Opmerking: Afstelafstanden ⑥ zijn voor het aanpassen van de spilbeweging van de ene naar de andere kant in de onderste beugel; "Side Play" genoemd. Spacers kunnen worden gebruikt als er nog steeds zijdelingse speling is en de golfveerring niet wordt gecomprimeerd wanneer het juiste moment wordt toegepast.

Op welke Bottom Bracket past de FSA Powerbox vermogensmeter?

De FSA Powerbox is voorzien van een 30mm (BB30) as standaard en is daardoor geschikt veel bottom brackets.

BB368EVO / PF30


De 386 EVO is een versie van het PF30-systeem. De frame-schaalbreedte is nominaal 87 mm. De binnendiameter is 46 mm, vergelijkbaar met de PF30. De geperste lagers zijn hetzelfde als PF30-lagers, maar de crank moet een langere spil hebben die compatibel is met een 386 EVO bracketasframe-frame.

FSA BB386 evo trapaslager


    Press fit 30

De PF30-standaard kwam na de introductie van de BB30-standaard. De binnendiameter van de bracketpot is nominaal 46 mm. De frame-breedte kan 68 mm zijn voor racefietsen of 73 mm voor mountainbikes. Cartridge-lagers zijn gemonteerd in plastic of aluminium adapters (of assemblages). Deze worden in frame geperst. Een buitenlip op de adapter stopt tegen het schaalvlak.


    BB Right Press fit 30 79 mm


    SMN Pressfit BB86

FSA PowerBox Power Meter-bediening


De FSA PowerBox-vermogensmeter heeft een LED-lampje om de functie aan te geven. Hiermee kunt u gemakkelijk de functionaliteit testen en het systeem op een snelle en ongecompliceerde manier bedienen.
1. Verwijder de isolatiestrook door deze uit het batterijcompartiment te trekken. Controleer of de batterijkap in de juiste positie zit.
2. Nu knippert het LED-indicatielampje groen gedurende ongeveer één minuut.
3. Sluit de stroommeter aan op uw hoofdeenheid (volg de instructies van de fabrikant). Zolang het groene LED-indicatielampje knippert, geeft de PowerBox vermogensmeter signalen weer die kunnen worden ontvangen door een ANT + -compatibele head-unit. Koppel uw met Power Meter compatibele computer aan uw PowerBox-vermogensmeter. Neem de desbetreffende handleiding van de fabrikant in acht. Het paren van uw computereenheid is alleen nodig wanneer u de vermogensmeter voor de eerste keer gebruikt. Talloze PowerBox-vermogensmeters op verschillende fietsen moeten één voor één in bedrijf worden gesteld om ongewenste verbindingen tussen verschillende PowerBox-vermogensmeters en computerkasteenheden te voorkomen. U kunt de koppeling van uw ANT + -compatibele computereenheid op elk gewenst moment herhalen. Om dit te doen, hoeft u alleen maar uw PowerBox-vermogensmeter te activeren door de crankarm te draaien. Uw PowerBox-energiemeter geeft vervolgens de beschikbaarheid voor het koppelen aan door gedurende één minuut het groene LED-indicatielampje te laten knipperen.
U hebt een ANT + -compatibele computereenheid nodig die het Power-Only-profiel (PWR) ondersteunt. Geschikte fietscomputers zijn bijvoorbeeld:
CYCLEOPS: Joule 2.0 en 3.0
GARMIN: Edge 500/510/520/800/810/820/1000, Forerunner 310XT / 910XT, Fenix 3,
O-SYNCE: navi2coach, Macro X en Macro High X
Bryton 530, Rider 310, Rider 100
Sigma ROX 10, ROX 12, R2 duo, R1 duo, ROX GPS 11,


Je kunt een actuele lijst van compatibele producten vinden bij de ANT + Alliance:
http://www.thisisant.com/directory/fullspeedahead-road-rotor-3d-plus-bcd-110-or-130/


De gegevens voor kracht en cadans worden berekend en verzonden via ANT +.  Koppeling via Bluetooth is optioneel verkrijgbaar via de FSA site.

FSA powerbox vermogensmeter upgrade

Voor het FSA Powerbox crankset zijn verschillende AL7075 100% CNC kettingbladen beschikbaar, kies type ABS:  54T, 53T, 52T, 50T, 39T, 36T, 34T.

FSA Road Powerbox vermogensmeter met aluminium crankset
    Geschikt voor BB386EVO 30 mm Bottom Bracket
    AL7075 100% CNC kettingbladen
    Chromoly bladbouten
    Geschikt voor Shimano, Campanolo, FSA en SRAM 10-11 speed groepsets
    Cranklengte: 170 mm, 172.5 mm en 175mm
    BCD – 110 mm ABS
    Kettingblad combinaties: 53/39, 52/36, 50/34
    Kleur: Polished anodized black
    Gewicht 751 gram (Zonder kettingbladen)

Datasheet

Crankstel
2x10/11S
cranklengte
170mm
172,5mm
175mm
chat Reacties (0)