• In prijs verlaagd
Alpina  fietshelm Mythos WCS 52-57cm
  • Alpina  fietshelm Mythos WCS 52-57cm
  • Alpina  fietshelm Mythos WCS 52-57cm

Alpina fietshelm Mythos WCS 52-57cm

€ 99,95
€ 49,95 € 50,00 korting
Inclusief belasting Verzendkosten exclusief Levertijd: 1 werkdag (NL)*

Alpina fietshelm Mythos WCS 52-57cm

Aantal
Vandaag besteld, morgen in huis *

Alpina fietshelm Mythos WCS 52-57cm

- 25 luchtafvoerkanalen
- In-Mold Technology
- Uitvoeren quick release systeem
- Fly Protection Network
- Made in Germany

Gewicht: ongeveer 230g

Het bepalen van de juiste helmmaat.


Hoe kan ik mijn helmmaat bepalen voor deze Alpine fietshelm?

Als 't om helmmaten gaat bieden de meeste fabrikanten twee series helmen aan; serie a) 'one size fits all' en serie b) helmschalen in verschillende maten. Bij de 'one size fitts all" fietshelm maakt de fabrikant slechts 1 mal voor de productie van de helmen. Deze methode is goedkoper dan de aanpak waarbij de helmschalen voor een bepaald type gemaakt worden in meerdere mallen voor verschillende helmmaten.

Deze Alpine Mythos fietshelm is uit type b serie.


Als 't om maatkeuze gaat, kies je het best een helmmaat die gelijk of iets groter is dan je hoofdmaat.

Het bepalen van de juiste helmmaat is eenvoudig.

meten hoofdmaatOm achter je hoofdmaat te komen moet je de omtrek van je hoofd te meten. Om dit te doen heb je een meetlint en een spiegel nodig. Neem het meetlint en plaats dit aan de achterkant van je hoofd. Trek vervolgens beide zijden van het meetlint naar voren, net boven de oren en boven de wenkbrauwen, zo dat een uiteinde van het meetlint aan het midden van je voorhoofd uit komt. Wees voorzichtig niet om het meetlint te strak te trekken. Je kunt nu gebruik maken van een spiegel om je hoofdomtrek af te lezen. We raden raden aan om de meetwaarde naar boven af te ronden naar volle centimeter (bijv rond 57,5 ​​cm tot 58 cm). Als je onder de helm ook een bandana of in de winter een helmmuts wil dragen, voeg dan een extra centimeter toe aan de gemeten hoofdomtrek. Vrouwen moeten ervoor zorgen om hun haar plat kammen bij het meten van het hoofd (zoals in de foto).

Onze speciale tip: Als je geen meetlint bij de hand hebt, kun je ook een stuk van koord of touw te gebruiken en plaats het tegen een duimstok om de grootte te vinden. Nogmaals, het is belangrijk naar boven af te ronden. Een te kleine helm kan hoofdpijn veroorzaken, terwijl als een helm is een beetje te groot, kan het verschil worden gecompenseerd met het afstelmechanisme wat in elke helm is ingebouwd

Alpina
4003692086358
Gebaseerd op 0 beoordelingen - 0 1 2 3 4 0/5
Filter:
0 1 2 3 4 (0)
0 1 2 3 0 (0)
0 1 2 0 1 (0)
0 1 0 1 2 (0)
0 0 1 2 3 (0)