Offline - je kunt een bericht achter laten.

keramisch hybide trapaslager 24 x 37 x 7 mm | 24377DD ABEC 5 | Ceramic bearing

€ 28,79
Inclusief belasting Verzendkosten exclusief

keramisch hybide trapas lager 24 x 37 x 7 mm | 24377DD ABEC 5 | Ceramic bearing 

Hybrid ceramic trapaslager 24 x 37 x 7 mm | 24377 ABEC 5  | Ceramic bearing.  Een keramische hybride lager met seals aan beide zijden van het lager. Wanneer kies je voor een keramische hybride lager? Keramische hybride lagers hebben stalen lagerschalen en keramische kogels. Keramische kogels zijn geschikt voor toepassingen waar hoge belastingen, hoge snelheden en extreme temperaturen factoren zijn. Dankzij de lange levensduur en de minimale smering is dit materiaal uitstekend geschikt voor wiel- en trapaslagers. Bovendien corroderen keramische lagers niet, ze hebben minder onderhoud nodig dan stalen lagers en kunnen daarom worden gebruikt in vochtige omstandigheden.  Dit 24377 keramisch lager heeft aan beide zijde een dubbel lip seal met licht contact.
Aantal
Artikel wordt besteld bij de leverancier. Levering 2-5 werkdagen.

Ondanks de nieuwste ontwikkelingen in het ontwerp en de technologie van fietsen, vertrouwt je fiets nog steeds op het bescheiden kogellager om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Er zitten lagers in de wielnaven, het balhoofdlager, trapas, pedalen en derailleurwieltjes, en ze zijn meestal gemaakt van staal. Mogelijk is deze keuze in gegeven uit kost afwegingen. Er is de afgelopen jaren veel hype geweest over keramische lagers en veel mensen beweren dat ze een prestatie-upgrade aanbieden. 

Terwijl gewone lagers zijn gemaakt van staal of roestvrij staal, zijn keramische lagers gemaakt van keramisch siliciumnitride (Si2N4). De rolweerstand is de belangrijkste troef die door keramische lagerventilatoren wordt bevorderd. Omdat de kogels van keramische lagers ronder zijn met een gladder oppervlak en een meer uniforme afmeting, wordt de wrijving verminderd en dat kan bijdragen tot minder energie die nodig is om de cranks te draaien of de wielen te laten draaien. Een keramisch lager is ook harder dan stalen lagers (tot 30%), wat de duurzaamheid verbetert en ze roesten ook niet, dus er is minder onderhoud nodig

4712910905035

Datasheet

lager afmetingen
24 x 37 x 7mm
asdiameter
Ø24mm
chat Reacties (0)