search

11 speed ketting YBN SLA Gold H11 116 links * zeer goed getest

€ 38,32
Inclusief belasting
Voorraadstatus: Niet voorradig
Niet voorradig

11 speed ketting YBN SLA Gold H11 in rechtstreeks vergelijk beter dan Shimano Durace, KMC X11SL goud*   

Compatibel met Shimano, Campagnolo en SRAM 11 speed race- en MTB aandrijvingen. Wippermann Connex SX, Wippermann Connex SB, SRAM XX1 Hard Chrome en YBN SLA goud zijn de 11-speed koningen van duurzaamheid in termen van weerstand tegen verlengingsslijtage *

Gevolgd door Shimano Dura-Ace (HG-901), YBN SLA Gold, Campagnolo Chorus, Campagnolo Record en YBN Anti Corrosion. Deze 11 speed kettingen kwamen net achter, en bereikten de 0,5% slijtagemarkering op bijna 3.000 km.  * Dit alles als uitkomst van een kettingslijtagetest uitgevoerd door Zero Friction. 

Credits: Zero friction

Aantal
Tijdelijk niet op voorraad

Cross-compatibiliteit tussen modellen is een lastig spel in de kettingwereld. Elke fabrikant van aandrijflijnen zal je vertellen dat je geen andere ketting dan de zijne mag gebruiken, terwijl de kettingfabrikanten van de aftermarket gewoon zeggen "vertrouw onze ketting, deze kan zonder problemen worden gebruikt.". In de meeste gevallen kun je als gebruiker van een 11-speed aandrijflijn, zonder al te veel zorgen tussen kettingmerken mixen en matchen - zolang je het juiste aantal versnellingen aanhoudt.

SLA Superior-serie smeerhulpmiddelen

YBN deed er twee jaar over om de Ni-PTFE Teflon Coating te onderzoeken en maakte de "SLA" Superior Lubricating Aid-serie. Deze coating is door YBN aangebracht op haar 11 speed ketting. Minder wrijving, soepel, geruisloos en eenvoudig te reinigen zijn de belangrijkste kenmerken van SLA-kettingseries. De duurzaamheid van de SLA-serie wordt door deze kenmerken voor 200% opgewaardeerd. SLA Superior Lubricating Aid-serie hoeft niet zwaar te worden gesmeerd, licht gesmeerd na het fietsen is prima.

Chromium Carbide Surface Hardened Treatment

YBN gebruikt de DHA Chromium Carbide Surface Hardened Treatment om de hardheid van kettingpennen te verhogen. Uitstekende prestaties kunnen zelfs in ongunstige omstandigheden worden verwacht, inclusief de aanwezigheid van schurende verontreinigingen zoals zand of modder. Bovendien zijn DHA-pinnen ook antiroest. DHA Chromium Carbide Surface-geharde pinnen kunnen de levensduur van de 11 speed ketting met 100% verlengen.

Testen tonen aan dat er een bijna directe correlatie tussen verminderde wrijving (efficiëntie) en verbeterde kettingduurzaamheid bij het selecteren van kettingsmeermiddelen. Als het het om de kettingen zelf gaat, is er geen dergelijke correlatie of patroon. Wat de testen wel lieten zien, is dat er substantiële verschillen zijn in de duurzaamheid en efficiëntie tussen kettingen, en dat sommige kettingen uitblinken op één gebied, terwijl andere erin slagen een gezonde balans te vinden tussen beide. En die verschillen kunnen heel duidelijk zijn, met duizenden kilometers die het beste en het slechtste scheiden in termen van duurzaamheid, en maar liefst 4 watt (bij 250 W, 90 tpm) verschil in weerstand - niet onbelangrijke cijfers.

Nu is een directe vergelijking tussen kettingen tricky omdat bij de totale beoordeling van een 11 speed ketting niet alleen de factor slijtvastheid wordt mee genomen. Aankoopprijs, schakelprestaties en beschikbaarheid zijn factoren die ook worden mee gewogen. Fabrikanten van volledige groepen als Shimano, SRAM en Campagnolo zeggen dat hun systemen het beste werken met eigen kettingen. 

Datasheet

speed
11 speed
chat Commentaar (0)