Offline - je kunt een bericht achter laten.
4 pack KMC Kettingschakel, smart link, Pro 11 speed  Shimano - Campagnolo - SRAM (4 sets)
  • 4 pack KMC Kettingschakel, smart link, Pro 11 speed  Shimano - Campagnolo - SRAM (4 sets)
  • 4 pack KMC Kettingschakel Pro 11 speed  Shimano - Campagnolo - SRAM (4 sets)
  • KMC missing link Pro 11 speed - comp.  KMC Shimano Campagnolo SRAM

4 pack missing link / Kettingschakel KMC Pro 11 speed Shimano - Campagnolo - SRAM (4 sets)

€ 9,95
Inclusief belasting Verzendkosten exclusief

KMC Kettingschakel, missing link, Pro 11 speed 

4 set missing-link kettingschakels in voordeel aanbieding!  Deze  KMC 11 speed missing link / kettingschakel maakt montage van een 11 ketting wel heel eenvoudig.   

Los de demontage worsteling met 11 speed kettingen op met behulp van deze demontabele kettingschakel van KMC, de KMC smart link. Zoals op de foto is te zien bestaat de kettingschakel uit twee halve kettingschakels die in elkaar worden gehaakt. Snel, gemakkelijk en 100% veilig om 11 speed kettingen monteren en demonteren. Compatibel met elke KMC 11 speed ketting, elke Shimano 11 speed ketting, elke Campagnolo 11 speed ketting en elke SRAM 11 speed ketting! Het los maken van deze "missing link" , demonteerbare kettingschakel gaat het gemakkelijkst met een speciaal tangetje. 

Aantal
Tijdelijk niet leverbaar

4 pack KMC missing link Pro 11 speed - comp.  KMC Shimano Campagnolo SRAM

Ontdekt hoe gemakkelijk het is om een 11 speed ketting te monteren en te demonteren met behulp van deze 11 speed kettingschakel. 

Slijtage van kettingen is een populair onderwerp, neus maar eens rond op de webfora en blogs. Met de kost van de 1x 11 speed aandrijving bij mountainbikes lijkt er wel een explosie van meningen, ervaringen over kettingslijtage te ontstaan. De discussie lijkt ingegeven door de hoge kosten verbonden aan het onderhoud van een 11 speed aandrijving, vooral bij MTB's.  

De knellende vraag is dan ook: Hoe kun je de slijtage van een 11 speed ketting tot een minimum beperken? Vooral omdat kettingslijtage een ''stille moordenaar'' is en nummer 1 oorzaak van vroegtijdig overlijden van je hele 11 speed aandrijflijn. Dat klinkt misschien extreem, maar dat is wat we zien in de praktijk.  

Hoge kettingslijtage is, in combinatie met onvoldoende en/of onjuiste smering, net een tijdbom wachtend om af te gaan! Ook hier klinkt dat extreem, maar wij horen de verhalen van onze klanten. Een klant die vertelde dat hij na een bocht vol aanzette waarbij de ketting doorsloeg. Hij daarbij met zijn borst op het stuur knalde (gebroken borstbeen), vervolgens viel en in zijn val twee medefietser mee nam. Of een andere klant die merkte dat zijn 11 speed ketting na een paar honderd modder kilometers oversloeg op 2 tandkransjes van zijn 11 speed SRAM XX1 cassette. Een nieuwe 11 speed ketting alleen kon hier niet meer baten. Zowel de ketting, cassette als het SRAM XX1 kettingblad en de keramische derailleurwieltjes ( versleten kunststof ! ) moesten worden vervangen... reparatiekosten boven €350!

Daarom is het belangrijk om de kettingslijtage regelmatig te controleren. Naarmate de ketting verder slijt gaat de slijtage van je aandrijflijn steeds sneller. Door blijven fietsen met een ketting voorbij de vervangingsgrens leidt tot onnodige kosten. 

Wat als wij je kunnen vertellen dat er een simpele maar effectieve manier is om de slijtage van je 11 speed ketting weer terug te krijgen naar de veilige, normale waarden zodat je niet meer geconfronteerd wordt met onnodige reparaties. Kettingslijtage meten is weten!

Zelfs een kleine verlaging van de slijtage van je 11 speed ketting (wat erg makkelijk te realiseren is), kan de kans totale vervanging van je 11 speed aandrijving drastisch verlagen!  Een 11 speed sluitschakel speelt kan hier een belangrijke rol spelen. 

Komt het volgende je bekend voor?

  • geen zin hebben om je 11 speed ketting voor schoonmaakbeurt helemaal van de fiets te halen omdat daarbij een kettingpen uit de ketting moet worden geperst
  • een twee kettingsysteem verlengt de levensduur van de hele aandrijflijn. Maar je vindt het zo'n gedoe om steeds kettingpennen uit en weer in te persen waardoor er te lang met 1 ketting wordt door gereden.

De voordelen van een KMC 11 speed sluitschakel of missing link, als je bij KMC zeggen zijn duidelijk. Een 11 speed sluitschakel vergemakkelijkt niet alleen de montage van een nieuwe 11 speed ketting, maar vergemakkelijkt het onderhoud.Is het overbodig om hier te benadrukken dat je alleen een 11 speed kettingschakel mag gebruiken in een 11 speed ketting? Luisteren we hier weer naar de verhalen in de praktijk, dan is dit niet overbodig. We kennen de verhalen waarbij consumenten een 10 speed KMC kettingschakel monteerde in een 11 speed Shimano ketting.  Die 10 speed kettingschakel past weliswaar in een 11 speed ketting. Maar omdat de 10 speed kettingschakel net even breder is dan een 11 speed kettingschakel leidde dat tot overslaan op bepaalde kransjes in een 11 speed cassette. We konden het overslaan van de 10 speed kettingschakel in een 11 speed ketting heel gemakkelijk in de werkplaats demonstreren en reproduceren.

Het plaatsen van een 11 speed sluitschakel in een 11 speed ketting is een "fluitje van een cent". Ketting op lengte maken. KMC missing link plaatsen en zover mogelijk sluiten. Dat doe je door - met de rem erop - op de pedaal te duwen. Dat gaat het gemakkelijkst als de 11 speed sluitschakel zich aan de bovenzijde in je aandrijving bevind.

Het verwijderen van een 11 speed kettingschakel kun je proberen zonder gereedschap, met de hand of zonder speciaal gereedschap, bijvoorbeeld met een punttang. Het gebruik van een speciaal kettingtangetje vergemakkelijkt de klus zodanig, dat je niet meer zonder wilt.

Door zijn bouwwijze werkt deze KMC 11 speed kettingschakel ( missing link ), Pro kettingschakel, snel en gemakkelijk in elke 11 speed ketting. Maakt monteren en demonteren van een 11 speed ketting tot een eenvoudige klus. 


Belangrijk om te benadrukken: Een KMC 11 speed missing link /  kettingschakel is compatibel met elke KMC 11 speed ketting, met elke Shimano 11 speed ketting, met elke Campagnolo 11 speed ketting en met elke SRAM 11 speed ketting

1/2" X 11/128", Pin Lengte: 5.65 mm, 
artikelnummer leverancier: WCL11000

4715575126319

Datasheet

speed
11 speed
Materiaal
vernikkeld
Toepassing
Race / MTB / E-bike
chat Reacties (2)
Kwaliteit