Wanneer kan je aanspraak maken op garantie?

Aanspraak op garantie is van toepassing bij een materiaal- of constructiefout. In overleg met de fabrikant/leverancier kiezen wij voor reparatie of vervanging van het defecte onderdeel of het artikel. Schade door oneigenlijk gebruik valt niet onder de garantieregeling.

Indien een gekocht artikel binnen 30 dagen na ontvangst defect raakt, dan kom je in aanmerking voor de 30 dagen garantieregeling.  Daarbij wordt het artikel dan vervangen of de aankoop geannuleerd kan worden. 

Garantietermijn

Op alle artikelen is de wettelijke garantie van toepassing, dit wil zeggen dat een product datgene moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. De garantietermijn die Derks wielersport je biedt is in alle gevallen minimaal 2 jaar. Voor sommige artikelen wordt door de fabrikant een langere garantietermijn geboden. Indien de garantietermijn van de fabrikant langer is dan 2 jaar wordt deze aangehouden. 

Garantie Tweedekans

Ben je niet tevreden? Voor Tweedekans-producten hanteren wij dezelfde voorwaarden als voor overige producten, enkel geldt voor Tweedekans-artikelen 30 dagen retourrecht en 1 jaar garantie. Indien het product binnen deze termijn niet functioneert zoals je dat in alle redelijkheid mag verwachten, ben je er dus van verzekerd dat het probleem wordt opgelost.

Hoe vraag je garantie aan

Het is belangrijk dat je bij een defect of garantie aan een bij Derks wielersport aangeschaft artikel je te allen tijde tot ons wendt. Je kan hiertoe contact opnemen via klantenservice@derks-wielersport.nl. Graag ontvangen wij een e-mail met jouw ordernummer, een gedetailleerde omschrijving van het defect en eventueel één of meer foto’s van het defect. Na ontvangst van de e-mail wordt jouw aanvraag direct in behandeling genomen. Binnen 24 uur na ontvangst van jouw e-mail krijg je van ons een bericht en indien nodig sturen wij jou onze kosteloze retourprocedure.

Het is helaas niet mogelijk om vooraf te stellen hoe lang een garantie-afhandeling in beslag zal nemen.