Vragen? Ons antwoord binnen 1 uur.
Blog navigation

Latest posts

 • Waarom rijden profs (nog) niet op tubeless banden?
  Waarom rijden profs (nog) niet op tubeless banden?
  11139 Views

  Tubeless banden. Inmiddels ruim geaccepteerd onder recreatie fietser. Ze kunnen bomvast zijn maar tubeless banden moeten nog aanslaan in de gelederen van het profpeloton

  Lees verder
 • Shimano XTR 2019
  Shimano XTR 2019
  1081 Views

  Shimano XTR componenten markeren al jaren de top van de technische ontwikkelingen. Met de komst van 1x12 schakelsystemen stak SRAM Shimano naar de kroon.Maakt de nieuwe XTR versie het aan SRAM verloren marktaandeel weer goed?

  Lees verder
 • DIY reparatie FSA SLK carbon los gekomen pedaalinsert
  DIY reparatie FSA SLK carbon los gekomen pedaalinsert
  1860 Views

  Ben je het slachtoffer geworden van een los gekomen pedaal-insert en deleminatie van je FSA SL-K carbon crank? Er wordt vaak gevraagd naar een reparatie methode. Wij herstelde dit defect met onderstaande reparatieaanpak.Bij de productie van carbon cranks wordt er veelal gebruikt gemaakt van een metalen (aluminium) bus op de plaats waar de pedaal wordt gemonteerd. De praktijk leert dat deze metalen bus los kan komen van het carbon of zelfs in zijn geheel uit het carbon kan breken. Door een...

  Lees verder
 • Wat te doen bij aanlopende schijfremblokken
  Wat te doen bij aanlopende schijfremblokken
  4519 Views

  Afstelling hydraulische schijfremEen schurende, aanlopende schijfrem is een veel voorkomend probleem. Zelfs de minste wrijving die je misschien niet echt vertraagt, kan nog steeds vervelend zijn omdat je het aanlopen wel hoort. Deze uitlijn-procedure is van toepassing op elke hydraulische schijfrem, ongeacht het merk of model, helpt je om dat vervelende schuren van remblokken op te ruimen.

  Lees verder
 • Hoe stop je piepende schijfremmen
  Hoe stop je piepende schijfremmen
  14842 Views

  Er is niets vervelender dan piepende remmen. Elk ongewenst geluid van de fiets tijdens het rijden is enorm irriterend, maar luidruchtige remmen staan ​​waarschijnlijk bovenaan de lijst met ergernissen.

  Lees verder
 • Hoe meet je de slijtage van je fietsketting
  Hoe meet je de slijtage van je fietsketting
  6763 Views

  Kettingslijtage meten. Dit is een belangrijk, gelijktijdig ook een grappig onderwerp. Dat het belangrijk is om de kettingslijtage in de gaten te houden, daar zijn alle experts het over eens. Kettingslijtage is bepalend voor de slijtage van je (dure) cassette en (dure) kettingbladen.

  Lees verder
 • Cassette of freewheel? Welke heb ik nodig?
  Cassette of freewheel? Welke heb ik nodig?
  5501 Views

  Aangepast: 24 maart 2019.  Voor de plaatsing van tandwielen op de achternaaf zijn twee systemen in gebruik. Bij nieuwere fietsen worden voornamelijk "cassette-systemen" toegepast. Bij oudere fietsen komt het "freewheel" het meest voor. 

  Lees verder
 • Zijn narrow - wide kettingbladen SRAM, Black Spire, alleen intelligenter, sneller, beter?
  Zijn narrow - wide kettingbladen SRAM, Black Spire, alleen intelligenter, sneller, beter?
  1700 Views

  Zijn narrow - wide kettingbladen SRAM, Black Spire,  alleen intelligenter, sneller, beter? Het smal-breed, narrow-wide, snaggle tooth en soortgelijke ontwerpen voor kettingbladen en derailleurwieltjes zijn gebaseerd op SRAM-technologie, ontworpen en ontwikkeld om te worden gepaard met bijpassende SRAM-componenten om een goede werking te garanderen. Kettingen hebben binnen- en buitenschakels. Op een conventioneel kettingblad hebben alle tanden dezelfde breedte en moeten daarom smal genoeg zijn...

  Lees verder
 • Wie maakt de beste 11 speed ketting anno 2019? Shimano, Campagnolo, SRAM, KMC, Wipperman of FSA
  Wie maakt de beste 11 speed ketting anno 2019? Shimano, Campagnolo, SRAM, KMC, Wipperman of FSA
  6191 Views

  Wippermann heeft zijn Connex 11SX-ketting als beste heeft getest, maar de Campagnolo Record ketting, KMC X11SL Gold en Shimano HG 901 kettingen zitten mee in de kopgroep. Als we het hebben over de beste 11 speed ketting dan bedoelen we hier de ketting de langste levensduur. Op het web vindt je menige kettingtest. Het heeft niet zoveel zin om te kijken naar testen van kettingen die niet meer worden gefabriceerd. Kettingfabrikanten publiceren vergelijkende ketting slijtagetesten. Onlangs...

  Lees verder
 • Wat is Shimano's nieuwste SIL-TEC oppervlakte behandeling?
  Wat is Shimano's nieuwste SIL-TEC oppervlakte behandeling?
  1162 Views

  SIL-TEC is SHIMANO’s oppervlaktebehandeling voor uiterst geringe wrijving. SIL-TEC is beter dan een gewone coating. Het is een geavanceerd coatingsproces dat de systeemprestaties verbetert door het gebruik van ingebedde fluordeeltjes. SIL-TEC producten werken soepeler en gaan langer mee onder alle omstandigheden.

  Lees verder
Showing 1 to 10 of 10 (1 Page)